Töltsd le a kiadványunkat!
Szakmák – Vendéglátás – Cukrász
Alapvető feladata a sütemények és édességek magas színvonalú elkészítése és tálalása, amely során nem csak az ízeknek, hanem a kivitelezésnek is fontos szerepe van. Folyamatos tanulás mellett kifejleszti és formatervezi a cukrászati termékeket, hogy újabb és újabb finomságokkal lepje meg az édesszájú vendégeket.
A megfelelő minőségű nyersanyagok megrendelése és kezelése is a feladatai közé tartozik, ahogy az is, hogy gondoskodjon a készlet gazdaságos felhasználásáról. Természetesen, ahogy a vendéglátás egyéb szakmáinál, nála is első a tisztaság, ezért ő kezeli és tartja tisztán a munkájához szükséges gépeket és a változatos eszköztárat, valamint gondoskodik a kellő higiéniai, egészségügyi és munkavédelmi követelmények betartásáról is.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
2007 óta
minden évben megrendezi a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-ai nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapjának köszöntésére. A győztes édességet neves szakmai zsűri választja ki több száz ínycsiklandó és látványos torta közül
A finomság
ezután egy évig hazánk cukrászdáiban is megkóstolható a különlegességekre vágyó édesszájúak legnagyobb örömére.
* Megjegyzés: Mérettől, szerkezeti felépítéstől és szolgáltatási portfóliótól függően változhat.