Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm

Szakmák – Vendéglátás – Cukrász

Egy elhivatott cukrász célja, hogy megédesítse a vendégek mindennapjait – bevezesse őket a mennyei ízek birodalmába, ahol minden falat egy kis boldogság.

Alapvető feladata a sütemények és édességek magas színvonalú elkészítése és tálalása, amely során nem csak az ízeknek, hanem a kivitelezésnek is fontos szerepe van. Folyamatos tanulás mellett kifejleszti és formatervezi a cukrászati termékeket, hogy újabb és újabb finomságokkal lepje meg az édesszájú vendégeket.

A megfelelő minőségű nyersanyagok megrendelése és kezelése is a feladatai közé tartozik, ahogy az is, hogy gondoskodjon a készlet gazdaságos felhasználásáról. Természetesen, ahogy a vendéglátás egyéb szakmáinál, nála is első a tisztaság, ezért ő kezeli és tartja tisztán a munkájához szükséges gépeket és a változatos eszköztárat, valamint gondoskodik a kellő higiéniai, egészségügyi és munkavédelmi követelmények betartásáról is.

 

Fekete Annamária
Kolonics Zoltán
Mázás István
Varga Ágnes
Tóth Viktória
Mihályi László

Ez egy hivatás, amit csak úgy érdemes csinálni, hogy megfelelő odaasással tesszük.

Kompetenciák

Mi kell ahhoz, hogy jó Cukrász legyél?

1

Kreativitás és művészi érzék

2

Precizitás

3

Szakmai alázat és szorgalom

4

Jó értékesítő képességek

5

Türelem, kitartás és állóképesség

6

Magas igényesség a saját munkavégzéssel kapcsolatban

AZ ORSZÁG TORTÁJA

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

2007 óta

minden évben megrendezi a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-ai nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapjának köszöntésére. A győztes édességet neves szakmai zsűri választja ki több száz ínycsiklandó és látványos torta közül

A finomság

ezután egy évig hazánk cukrászdáiban is megkóstolható a különlegességekre vágyó édesszájúak legnagyobb örömére.

sommelier

Karrierlehetőségek

Milyen karrierlehetőségek várnak rád a Cukrászként?

 
 
Vendégtér
 
Bár
Konyha
VEZETŐ 1.
ÜGYVEZETŐ
VEZETŐ 2.
Étteremvezető
Konyhafőnök
Executive Chef

Konyhafőnök-helyettes
Sous Chef
Supervisor Manager
Vezető felszolgáló

Teremfőnök
Vezető
Sommelier
Bár Manager
Főcukrász
Részlegvezető szakács

Chef de Partie
Munkatárs
Felszolgáló

Segéd-felszolgáló
Sommelier
Bártender

Barista
Pultos
Cukrász
SzakácsCommis

* Megjegyzés: Mérettől, szerkezeti felépítéstől és szolgáltatási portfóliótól függően változhat.

Fedezd fel milyen karrierlehetőségek várnak a turizmus és vendéglátás további területein!