Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm

Szakmák – Vendéglátás – Étteremvezető

Az étteremvezető biztosítja az étterem napi működésének magas színvonalát. A háttérből irányítja csapatát, és gondoskodik arról, hogy ne legyenek fennakadások az étterem működésében, hiszen csak akkor tud igazán színvonalas lenni a kiszolgálás, ha a vendég áll a figyelem középpontjában. Az étterem szakmai felügyelete mellett a gazdaságos, költséghatékony üzemeltetésre is figyelnie kell.

Folyamatosan tartja a kapcsolatot a beszállítókkal és a vendégekkel, sőt, az étterem külső kommunikációját is ő intézi. Ahol lehet, optimalizálja az alá tartozó folyamatokat és költségeket, továbbá folyamatosan elemzi az eredményeket. Étterem-vezetőként nem csak csapatának időbeosztására és fejlesztésére kell odafigyelnie, hanem magára a kulináris kínálatra is - ezért a konyhafőnökkel közösen állítja össze az ét- és itallapot.

 

 

Lizsicsár Miklós
Takács Gábor
Deli János
Lizsicsár Miklós
Takács Gábor
Deli János

Picit mindenhez érteni kell, de a legfontosabb, hogy egy jó csapat összeálljon, és harmonikusan tudjanak együtt dolgozni.

Kompetenciák

Mi kell ahhoz, hogy jó Étteremvezető legyél?

1

Jó szervező és vezetői készségek

2

Felelősségvállalás

3

Kiváló problémamegoldó képesség

4

Stressztűrő képesség

5

Pontosság, precizitás, önállóság

6

Kreativitás

Karrierlehetőségek

Milyen karrierlehetőségek várnak rád a Étteremvezetőként?

 
Vendégtér
 
Bár
 
Konyha
VEZETŐ 1.
ÜGYVEZETŐ
VEZETŐ 2.
Étteremvezető
Konyhafőnök
Executive Chef

Konyhafőnök-helyettes
Sous Chef
Supervisor Manager
Vezető felszolgáló

Teremfőnök
Vezető
Sommelier
Bár Manager
Főcukrász
Részlegvezető szakács

Chef de Partie
Munkatárs
Felszolgáló

Segéd-felszolgáló
Sommelier
Bártender
Barista
Pultos
Cukrász
SzakácsCommis

* Megjegyzés: Mérettől, szerkezeti felépítéstől és szolgáltatási portfóliótól függően változhat.

Fedezd fel milyen karrierlehetőségek várnak a turizmus és vendéglátás további területein!