Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm

Szakmák – Vendéglátás – Felszolgáló

A felszolgáló feladata elsősorban a vendégek kiszolgálása, de valójában ennél sokkal összetettebb és változatosabb hivatásról van szó. Egy profi pincér tevékenysége messze túlmutat az ételek és italok felszolgálásán, hiszen egy vendéglátóhelyen elsősorban ő gondoskodik udvariasságával, odafigyelésével a tökéletes vendégélményről. Ő kezeli az asztalfoglalásokat, előkészíti és megteríti az asztalokat.

Az érkező vendégeket ő fogadja, ismerteti az étel- és italválasztékot, az adott ételekhez illő italokat ajánl, bemutatja és népszerűsíti az étterem specialitásait, illetve a lokális termékeket. A rendelés felvétele után a kialakított folyamatoknak megfelelően továbbítja a kéréseket a bár és a konyha felé. Az ételek és italok felszolgálása mellett figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, tájékozódik elégedettségükről, valamint a számlázás és a fizetés teljes folyamata is hozzá tartozik.

 

 

 

Mester Ágnes
Nyári Klaudia
Bíró Máté
Mester Ágnes
Nyári Klaudia
Bíró Máté

A vendéglátás egyik fő eleme, hogy élményt szolgáltassunk a kedves vendégnek, és úgy távozzon innen, hogy ebbe az étterembe jó járni, itt jó vendégnek lenni.

Kompetenciák

Mi kell ahhoz, hogy jó Felszolgáló legyél?

1

Kiváló kapcsolatteremtő készség

2

Udvarias, figyelmes és előzékeny hozzáállás, fegyelmezett viselkedés

3

Jó kiállás, magabiztos és ápolt megjelenés

4

Csapatjátékosság

5

Magas igényesség a munkavégzéssel kapcsolatban

6

Hivatástudat, szakmai alázat

ARANYSZABÁLYOK

1. Fejleszd az egyensúlyozó képességed és általános mozgásügyességed!

2. Legyél mindig figyelmes!

3. Legyél mindig türelmes!

4. Mosolyogj!  

sommelier

Karrierlehetőségek

Milyen karrierlehetőségek várnak rád a felszolgálóként?

 
Vendégtér
 
Bár
 
Konyha
VEZETŐ 1.
ÜGYVEZETŐ
VEZETŐ 2.
Étteremvezető
Konyhafőnök
Executive Chef

Konyhafőnök-helyettes
Sous Chef
Supervisor Manager
Vezető felszolgáló
Teremfőnök
Vezető
Sommelier
Bár Manager
Főcukrász
Részlegvezető szakács

Chef de Partie
Munkatárs
Felszolgáló
Segéd-felszolgáló
Sommelier
Bártender
Barista
Pultos
Cukrász
SzakácsCommis

* Megjegyzés: Mérettől, szerkezeti felépítéstől és szolgáltatási portfóliótól függően változhat.

Fedezd fel milyen karrierlehetőségek várnak a turizmus és vendéglátás további területein!