Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm

Szakmák – Vendéglátás – Konyhafőnök (Séf)

Szakácsnak lenni igazi művészet - ő gondoskodik a vendégek teljes körű gasztronómiai élményéről.

De a szakács feladata a sütés-főzésen és az ételek tálalásán túl rengeteg egyéb izgalmas kihívást rejt. Az ő keze alatt készül el időre az étel, magas minőségben a mennyiségi és a megfelelő
technológiai előírások betartásával. Ezután néha az is előfordul, hogy saját kezűleg tálalja az elkészült finomságokat.

Neki köszönhető az étlap és a menü összeállítása, ő rendeli meg és kezeli a nyersanyagokat és az árukészletet, folyamatosan ellenőrzi ezek minőségét, valamint gondoskodik a készlet gazdaságos felhasználásáról. Felelőssége kiterjed az alapanyagok előkészítésétől egészen a kész ételek esztétikus átadásáig a felszolgálónak. De nem csak az ételek útját kíséri figyelemmel, a teljes konyhai személyzet munkájának megszervezése és irányítása is hozzá tartozik. Emellett ő felel a higiéniai, egészségügyi és a munkavédelmi előírások betartásáért a konyhában.

 

 

 

Veres István
Pacsai Martin
Pesti István
Mizsei János
Veres István
Pacsai Martin
Pesti István
Mizsei János

Égjen benned a tűz, hogy minél többet főzzél.

Kompetenciák

Mi kell ahhoz, hogy jó Konyhafőnök (Séf) legyél?

1

Kitartás, önfegyelem és szorgalom

2

Hivatástudat és szakmai alázat

3

Kreativitás

4

Türelem, kitartás és állóképesség

5

Precizitás

6

Szervezői és vezetői kompetenciák

2 MICHELIN-CSILLAGOS ÉTTEREM MAGYARORSZÁGON

2018-ban

hazánkban elsőként, az akkor

alig 30 éves

Mészáros Ádám séf áltral vezetett Onyx étterem kapta meg a két Michelin-csillagot. Ez az elismerés a környező országok szakácsainak körében is

páratlan siker.

sommelier

Karrierlehetőségek

Milyen karrierlehetőségek várnak rád a Konyhafőnökként?

 
 
Vendégtér
 
Bár
Konyha
VEZETŐ 1.
ÜGYVEZETŐ
VEZETŐ 2.
Étteremvezető
Konyhafőnök
Executive Chef

Konyhafőnök-helyettes
Sous Chef
Supervisor Manager
Vezető felszolgáló

Teremfőnök
Vezető
Sommelier
Bár Manager
Főcukrász
Részlegvezető szakács

Chef de Partie
Munkatárs
Felszolgáló

Segéd-felszolgáló
Sommelier
Bártender

Barista
Pultos
Cukrász
SzakácsCommis

* Megjegyzés: Mérettől, szerkezeti felépítéstől és szolgáltatási portfóliótól függően változhat.

Fedezd fel milyen karrierlehetőségek várnak a turizmus és vendéglátás további területein!