Töltsd le a kiadványunkat!
Szakmák – Vendéglátás – Konyhafőnök (Séf)
De a szakács feladata a sütés-főzésen és az ételek tálalásán túl rengeteg egyéb izgalmas kihívást rejt. Az ő keze alatt készül el időre az étel, magas minőségben a mennyiségi és a megfelelő
technológiai előírások betartásával. Ezután néha az is előfordul, hogy saját kezűleg tálalja az elkészült finomságokat.
Neki köszönhető az étlap és a menü összeállítása, ő rendeli meg és kezeli a nyersanyagokat és az árukészletet, folyamatosan ellenőrzi ezek minőségét, valamint gondoskodik a készlet gazdaságos felhasználásáról. Felelőssége kiterjed az alapanyagok előkészítésétől egészen a kész ételek esztétikus átadásáig a felszolgálónak. De nem csak az ételek útját kíséri figyelemmel, a teljes konyhai személyzet munkájának megszervezése és irányítása is hozzá tartozik. Emellett ő felel a higiéniai, egészségügyi és a munkavédelmi előírások betartásáért a konyhában.
2018-ban
hazánkban elsőként, az akkor
alig 30 éves
Mészáros Ádám séf áltral vezetett Onyx étterem kapta meg a két Michelin-csillagot. Ez az elismerés a környező országok szakácsainak körében is
páratlan siker.
* Megjegyzés: Mérettől, szerkezeti felépítéstől és szolgáltatási portfóliótól függően változhat.