Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

A WTTC az európai turizmus erőteljes fellendülését jósolja 2022-re

A WTTC az európai turizmus erőteljes fellendülését jósolja 2022-re

A Utazási és Turisztikai Világtanács képviselői is részt vettek a héten Madridban megrendezett FITUR nemzetközi turisztikai vásáron, ahol a globális turisztikai szervezet reményt adott a nehéz helyzetben lévő ágazatnak.

A WTTC partnere, a ForwardKeys, egy utazási adatokkal és elemzésekkel foglalkozó vállalat szerint ugyanis az Európán belüli repülőjegy-előfoglalások a forgalmas húsvéti és nyári időszakra a tavalyi évhez képest ugrásszerűen megnőttek, ami a kontinens utazási és turisztikai vállalkozásainak pozitív löketet ad majd.

Julia Simpson, a WTTC elnök-vezérigazgatója elmondta: "A legfrissebb foglalási adatok azt mutatják, hogy az európaiak ismét pozitívan állnak hozzá az utazáshoz. A húsvéti és nyári foglalások erősnek tűnnek. Az omikron ugyan hatással volt az év elejére, de a fertőzések tetőzésével és a tünetek enyhülésével az emberek ismét elkezdtek utazásokat foglalni".

Az adatok szerint a húsvéti időszakra több mint 250 százalékkal több jegyet foglaltak eddig, mint a tavalyi év hasonló időszakában, míg a nyári foglalások jelenleg 80 százalékkal haladják meg a 2021-es szintet.

Ez azt jelenti, hogy az Európán belüli utazási ágazat teljesítménye az idei húsvétkor és nyáron várhatóan csak 38, illetve 45 százalékkal fogja alulmúlni a járvány előtti szintet. Mivel azonban a kontinens országai folyamatosan enyhítik az utazási korlátozásokat, a korai jelek szerint a forgalomnövekedés egyre nagyobb lendületet vesz majd, így a mutatók a nyár felé közeledve még közelebb kerülhetnek a 2019-ben regisztráltakhoz.

Tovább olvasom

További hírek

2022. január
21.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább