Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház

Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház

Egyedi hangulata megmaradt, de amellett, hogy továbbra is tökéletes felütést biztosít az értelmes és szórakoztató beszélgetésekhez, most még nagyobb hangsúlyt fordít az ételekre, az étterem fölötti szobákban pedig egy apró, de tökéletes meglepetésre is számíthatunk.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Szinte vágtuk a centit, annyira kíváncsiak voltunk, hogyan készül a Gerlóczy az újranyitásra. Be kell vallanunk, hogy kicsit izgultunk is, hogy az a békebeli, kortalan, nyitott és barátságos légkör fogad-e bennünket, amit megszoktunk, de a kétéves zárás alatt nélkülöznünk kellett. Szerencsére ahogy beléptünk, azonnal láttuk, hogy a hely az maradt, amit megszoktunk.

Mi viszont változtunk az elmúlt két évben, így ahhoz, hogy belépve ugyanazt érezzük, amit régen, a Gerlóczynak is változnia kellett kicsit. A kávéház szerencsére néhány apróság révén még inkább önmaga a kétéves szünet után. Mostantól több bőrfoteles üléssel várnak, a tükörről pedig lekerült a menü. A minket érintő legfontosabb változás azonban az, hogy nagyobb hangsúly kerül az ételekre.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A Gerlóczy séfje, a gyöngyösi BoriMamiból ismerős Nagy Attila egyszerű, letisztult, magyaros vonalat visz majd a konyhán, a hagyományos fogásokat egy-egy modern csavarral dobja föl. A paprikás csirke például fermentáltuborka-salátával és túróroláddal érkezik, a préselt mangalicacsülök mellé a menübe a serpenyőben pirított fürj is befért, krémes kelkáposztával, babbal és barnavaj-mártással. Bár a pénteki sajtótájékoztatón számunkra különleges, szemet gyönyörködtető és ízletes meglepetésfalatkákkal készültek, nem kételkedünk abban, hogy az étlapról is érdemes lesz válogatni.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

További változás, hogy a Gerlóczy boutique hotel besorolást kapott, az emeleten található 19 szobának köszönhetően. A szobák közül kettő erkélyes, itt egy különleges meglepetés is található, ugyanis beépítettek egy press for champagne gombot, amit csak meg kell nyomnunk egy kis plusz életörömért. Nem kételkedünk benne, hogy az élet császárainak fogjuk érezni magunkat, ha valamelyik reggel egy pohár pezsgővel a kezünkben, az erkélyre könyökölve szemléljük a forgalmas belvárosban megbújó csendes kis teret.

Éppen ezért mindenkit arra biztatunk, hogy ne csak vacsorára vagy egy kiadós reggelire látogasson el a Gerlóczyba, hanem egy finom vacsora után vegye igénybe a szálloda szolgáltatásait is, és két fárasztó munkanap között turistáskodjon egy kicsit a saját városában.

További hírek

2022. február
14.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 január 18.
Világbajnok pisztácia – Olaszországi fagylaltversenyen nyert a Fazekas Cukrászda fagyimestere
Tovább