Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről

Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről

A Pozsonyi út mindig is különleges helynek számított Budapesten. Most egy térkép is született, ami Újlipócia gyöngyszemét hivatott bemutatni ínyencszemmel. A Pozsonyi úti gasztrotérképre 12 hely került fel a Sarki Fűszeres ajánlásával, ami útvezetőül szolgál az éhes hasaknak, az újhullámos kávé szerelmeseinek, de azoknak is, akik elmerülnének a város legjobb brunchhelyeiben.

Forrás: Sarki Fűszeres

A Pozsonyi úton régóta jelen levő minőségi gasztrohelyek, kávézók, pékségek összefogását szeretné elindítani a Sarki Fűszeres. Egy platformot, ahol a vendéglátói egységek megoszthatják egymással a tapasztalataikat, tanulhatnak egymástól vagy csak segíthetik egymást. Ennek első lépéseként született meg a Pozsonyi úti gasztrotérkép. A térképen olyan információk is olvashatók, hogy hol lehet laktózmentes, gluténmentes, vegán ételeket fogyasztani, vagy hová térhetünk be a házi kedvencekkel vagy éppen gyerekekkel. Ikonok jelzik a gasztrohelyek specifikusságait. Megtaláljuk rajta többek között a Babkát, az Édesmindegyet vagy a Brióst is.

Forrás: Sarki Fűszeres

Egy kihajtogatható réteget is kapott, ami a Pozsonyi út 200 évvel ezelőtti múltját jeleníti meg. Régen ugyanis egy Duna-parti gát volt ezen a területen, ami kordában tartotta a Dunát. Majd fokozatosan alakult ki ez a város a városban, azaz a Pozsonyi út. Lokálpatrióták lakta vidékké vált, ahol a brunch és az újhullámos kávé illata indítja a reggelt, és ismerős arcok mosolyognak vissza a szomszéd asztalnál.

Forrás: Sarki Fűszeres

A koncepció megalkotója Molnár Fruzsina szabadúszó kreatív, a grafika pedig Felső Boróka grafikus munkáját dicséri. A térkép beszerezhető a Sarki Fűszeresben egymagában vagy egy kézműves termékekkel megrakott gasztrocsomagba rejtve.

További hírek

2022. február
14.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább
Card image cap
2022 január 18.
Világbajnok pisztácia – Olaszországi fagylaltversenyen nyert a Fazekas Cukrászda fagyimestere
Tovább