Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

CheckINN 2021: Ismét díjazták a legjobb hallgatói ötleteket

CheckINN 2021: Ismét díjazták a legjobb hallgatói ötleteket

A CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyt 2021-ben immár harmadik alkalommal rendezte meg az MTSZA. A projektet, amely 2019 óta biztosít platformot az egyetemi hallgatók turisztikai tárgyú ötleteinek kidolgozására és piaci bevezetésére, ebben az évben a Nemzeti Tehetség Program is támogatásban részesítette.

A kiírás szerint az Aktív turizmus, a Közlekedés, mobilitás és a Szállodaipar-vendéglátás kategóriákban, digitális, IT innováció; szolgáltatásinnováció, marketinginnováció és zöld innováció területeken pályázhattak a háromfős csapatok. A legtöbben a Szállodaipar-vendéglátás kategóriában nyújtották be innovációs ötletüket.

Az előző évekhez hasonlóan a verseny első fordulójában egy háromperces videóval jelentkezhettek a csapatok, a kisfilmben rövid bemutatkozás után vázolniuk kellett az ötletüket és annak innovációs tartalmát. A zsűri a videók értékelése alapján döntötte el, hogy kik folytathatják a megmérettetést.

A második fordulóra 15 projekt maradt versenyben. Ebben a szakaszban a csapatoknak részletes tervet kellett kidolgozniuk, amelyben kifejtették, hogy az általuk elképzelt programot pontosan hogyan tervezik megvalósítani.

A díjazottak

A 2021-es CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen Aktív turizmus kategóriában az Illatkalandorok (Ferenczi Luca Sára – ELTE, Fauszt Márk Ede – Budapesti Gazdasági Egyetem és Pálos Marcell – ELTE) végeztek az első helyen. Koncepciójuk alapján egy egyedi illatpumpa segítségével szeretnék az illatokat „csapdába zárni”, majd ennek felhasználásával egy játék keretében megvalósuló illattúrát létrehozni.

A Partners csapata (Madarász Laura, Fodor Péter Kristóf és Bencsik Tamás) a Szállodaipar-vendéglátás kategóriában aratott győzelmet. A Miskolci Egyetem hallgatói ötletükkel a telefóbiára, azaz a telefonos beszélgetésektől való félelemre szeretnének megoldást kínálni. Az általuk megálmodott AMANDA nevű szoftverrel, amely egy személyre szabható, virtuális asszisztens, a szállodákban, vendéglátóhelyeken ki lehet kerülni a személyes kommunikációt a szállodai foglalásnál, illetve az ott-tartózkodás alatt.

A Közlekedés-mobilitás kategóriában pedig a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett Wheelp csapata (Klisóczki Fanni, Gáspár Kata Borbála és Horváth Regina) végzett az első helyen. Ötletük, a Wheelp applikáció abban segítene, hogy az éppen nem használt közlekedési eszközeinket megoszthassuk az utazókkal, környékbeliekkel, illetve ezzel egyidejűleg a program ismerkedési, közösségi élményt nyújt a regisztrált felhasználók számára.

A győztesek az idei verseny után is hárommillió forintos támogatást kapnak csapatonként, amit szabadon használhatnak fel az általuk kiválasztott célra. Az MTSZA mindemellett támogatja a projektek konkrét piaci környezetben történő megvalósulását is, így az erre elszánt csapatoknak igény esetén szakmai tanácsadást és konzultációkat biztosít.

Tovább olvasom

További hírek

2022. február
01.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább