Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Csapody Balázs: Akkor is volt munkánk és motivációnk, amikor zárva kellett tartani

Csapody Balázs: Akkor is volt munkánk és motivációnk, amikor zárva kellett tartani

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet? Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz?

„Az elmúlt év nagyon tanulságos volt, hiszen a 2020 év végi bezárások és a hónapokkal későbbi, április végi újranyitás miatt meg kellett tanulni rengeteg olyan dolgot, amit eddig nem tudtunk – emlékszik vissza Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, a Kistücsök Étterem tulajdonosa. – Bizonyos szempontból jó, hogy ez a helyzet megtanított minket arra, hogy sosem kényelmesedhetünk el, és mindig fel kell találnunk magunkat, ha váratlan helyzet adódik. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Kistücsökben meg tudtuk tartani a csapatunkat, és velük, egy összeszokott kollektívával tudtunk újranyitni, és rögtön hatalmas forgalmunk lett.”

2021 szeptemberében megnyitotta kapuit a Kistücsök Étteremhez kapcsolódó szálláshely. Ezzel egy régóta dédelgetett álom vált valóra.

„2021-ben nagyon rányomta a bélyegét az életünkre, hogy egy építkezés közepén voltunk, és aztán őszre elkészült a gasztrohotelünk. Azért nevezem így, mert ez egy olyan szálláshely, ahol tényleg a gasztronómiáé a főszerep.

Terveztünk az épületbe egy úgynevezett séfszobát, ahol látványkonyha fogadja a vendégeket. Itt élményétkezéseket, tematikus esteket, főzőbemutatókat tudunk tartani arról a gasztronómiáról, amit igazán szeretünk.

Szerencsére az építkezés rendben haladt, minden úgy valósult meg, ahogyan megálmodtuk. És amikor az étterem nem lehetett nyitva, nekünk akkor is volt sok munkánk és motivációnk. Közben a teraszunk alapterületét is megnöveltük (kapacitását azonban nem), így szellősebben tudnak helyet foglalni vendégeink. És egy télikertet is kialakítottunk, ahol egész évben a ’szabadban’ lehet leülni.”

Csapody Balázs szerint a pandémia egyértelműen kedvezett a vidéknek és a Balatonnak.

„A belföldi turizmus nagyon erős volt az elmúlt időszakban. Jó lenne, ha ez továbbra is így maradna, de azért én nagyon bízom benne, hogy Budapest is mihamarabb magára talál.”

Tovább olvasom

További hírek

2022. január
25.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább