Töltsd le a kiadványunkat!
'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet? Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz?
„Az elmúlt év nagyon tanulságos volt, hiszen a 2020 év végi bezárások és a hónapokkal későbbi, április végi újranyitás miatt meg kellett tanulni rengeteg olyan dolgot, amit eddig nem tudtunk – emlékszik vissza Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, a Kistücsök Étterem tulajdonosa. – Bizonyos szempontból jó, hogy ez a helyzet megtanított minket arra, hogy sosem kényelmesedhetünk el, és mindig fel kell találnunk magunkat, ha váratlan helyzet adódik. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Kistücsökben meg tudtuk tartani a csapatunkat, és velük, egy összeszokott kollektívával tudtunk újranyitni, és rögtön hatalmas forgalmunk lett.”
2021 szeptemberében megnyitotta kapuit a Kistücsök Étteremhez kapcsolódó szálláshely. Ezzel egy régóta dédelgetett álom vált valóra.
„2021-ben nagyon rányomta a bélyegét az életünkre, hogy egy építkezés közepén voltunk, és aztán őszre elkészült a gasztrohotelünk. Azért nevezem így, mert ez egy olyan szálláshely, ahol tényleg a gasztronómiáé a főszerep.
Szerencsére az építkezés rendben haladt, minden úgy valósult meg, ahogyan megálmodtuk. És amikor az étterem nem lehetett nyitva, nekünk akkor is volt sok munkánk és motivációnk. Közben a teraszunk alapterületét is megnöveltük (kapacitását azonban nem), így szellősebben tudnak helyet foglalni vendégeink. És egy télikertet is kialakítottunk, ahol egész évben a ’szabadban’ lehet leülni.”
Csapody Balázs szerint a pandémia egyértelműen kedvezett a vidéknek és a Balatonnak.