Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Világbajnok pisztácia – Olaszországi fagylaltversenyen nyert a Fazekas Cukrászda fagyimestere

Világbajnok pisztácia – Olaszországi fagylaltversenyen nyert a Fazekas Cukrászda fagyimestere

Az édességet idén márciusban az olaszországi Riminiben, a Sigep expón a közönség szeme láttára is elkészíti az ismert cukrász, a kíváncsiak pedig Budapesten, a nyári forróság beállta előtt is elnyalhatnak egy gombócot.

Fazekas Ádám neve ismerős a fagyizás szerelmeseinek körében, hiszen természetes alapanyagokból készült fagyijai már évek óta kóstolásra hívnak nyaranta a XVI. kerületi Fazekas Fagylaltozóban.

Fotó: Fazekas Ádám

A pékcsaládból származó cukrász márciusban vesz majd részt Riminiben a Sigep expón, ahol a nagyközönség és a szakma szeme láttára kell majd elkészítenie a fagyit. A nyertes tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert szintén teljesen természetes alapanyagokból készül.

Fotó: Fazekas Ádám

A cukrászda magokból készült jeges finomságai már eddig is a budapestiek kedvencei voltak, a pisztácia és a málnavelő pedig több nemzetközi elismerést is magáénak tudhatott. A kizárólag természetes, prémium-alapanyagokat tartalmazó fagylalt eddig csak a nyári szezonban volt elérhető, most azonban a téli időszakban is megkóstolhatjuk a világbajnok ízt a cukrászdában, olyan kedvencek mellett, mint a csokoládé, a vanília, a sós karamell, a tökmagolaj, a mangó és a málna. A szezon kezdetével pedig a választék még tovább bővül majd.

További hírek

2022. január
18.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább