Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Ingyenes képzési lehetőség a turisztikai szektorban dolgozók részére

Ingyenes képzési lehetőség a turisztikai szektorban dolgozók részére

A Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenes képzési lehetőséget biztosít a turizmus-vendéglátás szektorban dolgozók részére. A Turizmus Akadémia weboldalon az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmussal kapcsolatosan találhatók általános és termékfejlesztési tudnivalók, amelyek bázisát az MTÜ szakmai publikációi és a program keretében elvégzett kutatások adják.

Az oldalon található tartalmak hozzáférése regisztrációhoz kötött, de díjmentes, ezzel is támogatva a vállalkozásokat és a munkavállalókat.

A Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretében megvalósuló program középpontjában Magyarország turisztikai kínálatának népszerűsítése és a három réspiac – az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmus – területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése áll. Stratégiai cél új piacok elérése, a területi koncentráció oldása, továbbá a vállalkozások szemléletformálása, a szolgáltatások minőségének emelése, amelynek révén elérhető a magyarországi vendégforgalom, illetve az abból származó bevételek növekedése és a turisztikai szezon meghosszabbítása.

A kurzusokat elvégzők a három jelentős növekedési potenciállal rendelkező területről szerezhetnek bővebb tudást, továbbá megismerhetik a termékek fejlesztésében rejlő lehetőségeket is.

Az ingyenes tudásbázis hozzájárul a termékek versenyképességének fokozásához, ezáltal a hazai turisztikai szektor eredményének növekedéséhez.

Orvosi turizmus

Az egészségturizmuson belül a medical turizmus jelenti az egyik legnagyobb fejlesztési potenciált. A hazai egészségturizmus döntően a termálvízre épülő szolgáltatásokban merül ki, miközben az orvosi szolgáltatások piacán (bár nem tudatosan, hanem spontán) is jól pozicionált. Cél, hogy Magyarország a minőségorientált és hiánypótló orvosi szolgáltatásokat nyújtó desztinációk közé kerüljön.

Szenior turizmus

A szenior turizmus a társadalom általános elöregedése miatt egyre markánsabb szegmenst képvisel. Tekintettel arra, hogy hazánk legfontosabb küldőpiacai olyan országok, melyek társadalma jellemzően ehhez a tendenciához igazodik, a szenior turizmus igényeinek megfelelő kínálat megteremtésére kiemelt figyelmet szükséges fordítani. A nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy a szenior korosztály komoly turisztikai erőt képvisel.

További hírek

2021. december
07.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább