Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Karrierperspektívák a turizmusban a Covid-19 árnyékában

Karrierperspektívák a turizmusban a Covid-19 árnyékában

A Turizmus Bulletin 2021. évi 4. számában megjelent „Turisztikai karrierperspektívák vizsgálata a Covid-19-járvány árnyékában – Turizmus-menedzsment mesterszakos hallgatók percepciói” című tanulmányban Formádi Katalin és Gyurácz-Németh Petra fókuszcsoportos interjúk keretében térképezték fel a turizmus szakos hallgatók karrierelképzeléseit.

A turizmus szektorra már a járvány előtt is a munkaerőhiány volt jellemző, melyet vagy nem ismertek fel, vagy nem kezeltek hatásosan az ágazati szereplők.

A 2019-es, kifejezetten jó eredményeket produkáló évben a szállodai szektorból 10.000 fő hiányzott, a jelenséget pedig nagyban erősítette a Covid-19 pandémia. Az aktuális trendekre reagálva, a szerzők Turizmus-menedzsment mesterszakos hallgatók kezdeti karrierperspektíváit vizsgálták a munkavállalási hajlandóságra, illetve a kritériumokra fókuszálva, amelyek ismeretében a turisztikai szolgáltatók a pályán tudnák tartani a frissen végzett és jól képzett munkaerőt.

A kutatásba 15, a Pannon Egyetemen, nappali tagozaton tanuló mesterszakos hallgatót vontak be. Az eredmények alapján kiemelendő, hogy a turisztikai munkavégzéssel kapcsolatban az első éves mesterszakos hallgatók véleménye sokkal bizakodóbb volt, mint a végzősöké.

Tovább olvasom

További hírek

2022. február
01.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább