Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Kávézz a csimpánzokért! – Mizaru Mambou Caffe

Kávézz a csimpánzokért! – Mizaru Mambou Caffe

Az intézetnek nálunk is van irodája, meg egy adományboltja is, ami az ősszel az Eötvös10 Művelődési Házban megnyitott Mizaru Mambou Cafféban található. A kávézóban ráadásul nemcsak úgy eszel-iszol, hanem minden csésze kávé árából 50 forint a csimpánzoknak megy.

A Mizaru nem túl nagy, viszont annál barátságosabb, és a mindenhol felbukkanó majmok miatt – előre is elnézést kérek – állati jó kis kávézó. Egy könnyed baráti beszélgetésre, randira beülni tökéletes, ahogy arra is, hogy egy könyv vagy újság társaságában töltsük itt az időnket. A kávézó hétfőn zárva, úgyhogy aki épp aznap támogatná a csimpánzok megmentésének nemes és fontos ügyét, az halassza inkább el bármely másik napra, mert akkor viszont nyitva van a hely, délelőtt 10-től este 19 óráig.

Fotó: Mizaru Mambou Caffe / Facebook

A kávék természetesen első osztályúak. Kapható itt arabica kávé meg olasz és többféle dél-amerikai íz is. Haza is vihetünk belőlük, mert többféle kiszerelésben is kaphatók, és nemcsak hagyományos formában, hanem kapszulában is. De azért helyben se feledjünk el fogyasztani egy csészével, mert akkor támogatjuk a csimpánzokat is. Persze ezt akkor is megtehetjük, ha a kávézó egyik sarkában álló vitrines szekrényben látható könyvek és ajándéktárgyak közül veszünk egyet vagy többet, mert az is a majmoknak megy végül is.

Fotó: Mizaru Mambou Caffe / Facebook

Ha iszunk a Mizaruban, akkor már akár ehetünk is. Persze nem ez jelenti a fő csapásirányt, de a pitékkel mindenképpen érdemes egy próbát tenni, a marokkói zöldséges különösen finom, és vannak különféle szendvicsek is. És hogy ki vagy mi az a Mizaru? Ő egy bölcs majom, aki valahogy nem látja maga körül a rosszat, csak a jót, és ez a pozitív világ- és életszemlélet a róla elnevezett kávézót is áthatja.

További hírek

2021. december
15.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább