Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Kovács Balázs: Kiderült, milyen rugalmas és összetartó a Danubius közössége

Kovács Balázs: Kiderült, milyen rugalmas és összetartó a Danubius közössége

A hat hónapos kényszerű zárvatartás – ez idő alatt csak a budapesti Helia és a győri Rába működött – után májustól fokozatosan újranyitó szállodáik 2021-es forgalma messze meghaladta az előzetes reményeiket. Különösen a főváros okozott örömteli meglepetést, ahova augusztus és november között a vártnál sokkal több vendég érkezett, s nemcsak külföldről, hanem belföldről is – emeli ki a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Kovács Balázs a pandémia pozitív hozadékaként értékeli, hogy kiderült, milyen összetartó és erős közössége van a Danubiusnak, s a kollégák is sokkal jobban megismerték egymást a Covid következményeként cég szinten bevezetett közös munkaerő-gazdálkodásnak köszönhetően.

Büszke csapata kreativitására, rugalmasságára, amivel a válsághelyzetre reagáltak, a járvány szülte innovatív termékeikre,

mint a room office vagy a food pack házhoz szállítás, és arra, hogy szállodáik az elsők között tudtak kapcsolódni a buborék-sportrendezvényekhez.

A veszteség csökkentésének és a bevételek növelésének fontos része volt a fővárosi nagy kapacitású szállodák alternatív hasznosítása. Már 2020-ban felismerték, hogy az árérzékeny turistacsoportok és a MICE piaca két-három évig nem fog visszaépülni, ezért a Flamenco és a Budapest Hotel középtávú bérbeadása mellett döntöttek.

Kovács Balázs abban bízik, hogy a szállodáik közül jelenleg egyedüliként zárva tartó Hungariát, amit tavaly „fregoli módjára” üzemeltettek, 2022 második negyedévétől folyamatosan nyitva tudják tartani.

December 2-án elköszöntek a Gellért Hoteltől, amelyet a 2019-es eladása óta a bezárásáig még üzemeltettek, s végleg átadták az új tulajdonosának, aki luxusszállodává alakítja majd. A törzsvendégeknek, a szakmának és az érdeklődőknek is lehetőséget adtak a búcsúra egy hathetes kampányban, amiben „sikerült megmutatnunk a Gellért márkanév erejét”.

A járvány a betervezett fejlesztéseket is megakasztotta, csak két projektet folytattak: bükfürdői szállodájukban elkészült a belső élménymedence, a hévízi Aquában pedig szobákat újítottak fel.

Ettől az évtől tervezik újraindítani a fejlesztéseket, köztük új szolgáltatásként tetőbárt nyitnak a budavári Hilton tetején.

Kovács Balázs a legnagyobb kihívásnak a munkaerőhiányt tartja, ami belföldről láthatóan már nem pótolható, és – ennek az MSZÉSZ tavaly megválasztott alelnökeként is hangot ad – tovább súlyosbodik, ha nem érkeznek harmadik országbeli munkavállalók, akikkel szerinte nem csak a háttér területeken lehet és kell számolni. A Danubius saját példája is igazolta, hogy a szaktudás, az emberi minőség milyen sokat játszik a válságkezelésben – tette hozzá.

További hírek

2022. február
05.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább