Töltsd le a kiadványunkat!

Letöltöm
Hírek – Cikk

Magyar cukrász a világ élvonalában – Jöhet a párizsi World Chocolate Masters döntője!

Magyar cukrász a világ élvonalában – Jöhet a párizsi World Chocolate Masters döntője!

A hagyományosan Párizsban megrendezésre kerülő World Chocolate Masters verseny hasonló színvonalat képvisel szakmai körökben, mint a lyoni Coupe du Monde de la Pâtisserie (Pastry World Cup) cukrász-világbajnokság. A „holnap” tematikára épülő versenyen idén fontos szerepet kapott a művészet, a tudomány, a technológia és a dizájn, melyek együttesen hivatottak megformálni a jövő csokoládéját. A versenyzőknek többféle nézetből kellett bemutatniuk a csokoládét és a legmodernebb cukrásztechnikákat. A regionális fordulóban Attilának egy desszertet (French pâtisserie-t), egy 100 százalékig növényi alapú snacket, egy bonbont és egy maximum 5 kg súlyú csokoládészobrot kellett egyedül elkészítenie mindössze 8,5 óra leforgása alatt.

Fotó: Menyhárt Attila - Debic

 

Menyhárt Attila, a Four Seasons és a Kollázs vezető cukrásza 14 évesen kezdte pályafutását. Közel 6 éven át a Seabourn és a Regent Seven Seas Cruises Lines óceánjáró hajóin tanulta a szakmát, majd évtizedeken át dolgozott a legnevesebb európai cukrászatokban. 2015 óta építi saját, önálló brandjét a Meinhart Patissiert, és 2017-ben fogadta el a nagy presztízsű Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest főcukrászi felkérését.

A formavilágot a kakaó ihlette, melyben egyaránt visszaköszönt a kakaófa, a kakaóvirág és a kakaóbab megjelenése. Az ízekben több csavart is vitt a receptúrákba, ahol olyan helyi hungarikumok is helyet kaptak, mint a tihanyi levendula, a szegedi fűszerpaprika vagy az őrségi tökmag – előbbi infúzió, utóbbi gianduja formájában. Az ízeken és a látványon túl a zsűri nagyra értékelte Attila profi és tiszta munkáját és a végeredményben megtestesült aprólékos tervezést, maximalizmust. Az első helyezés mellett Attila a közönségdíjat is megnyerte csokiszobrával.

A csokoládészobor Fotó: Fekete Antonio Designfood

További hírek

2022. február
11.
Card image cap
2022 február 17.
Szalók Csilla: Fontos megérteni a mostani generációk igényeit
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Gasztrotérkép készült az újlipóciai Pozsonyi út legjobb helyeiről
Tovább
Card image cap
2022 február 16.
Új séf, új menü a Costes Downtownban
Tovább
Card image cap
2022 február 14.
Teleportáltunk az egykori bohém Budapestre – Újranyílt a Gerlóczy Kávéház
Tovább